Hem »

Om oss

PENZ
Är marknadsledande på sina hemmamarknader i Europa, i exemplevis Österrike har PENZ mer än 50% av marknaden och är oftast det naturliga valet när kunden har behov av Z-kranar.

Den första PENZ-kranen i Sverige levererades till Lars Perssons Åkeri AB 1997. Sedan dess har ytterliggare 12 kranar levererats till detta företag. Vi ser ett ökat intresse från branschen. Vårt samarbete med verkstäderna fungerar mycket bra och då de flesta av kranens komponenter kommer från Sverige kan vi hålla en hög servicenivå.

Den första hydrauliska timmerkranen blev till i början av 60-talet, det var Rochus Penz senior som efter idoga försök lyckades få till en fungerande Z-kran. Kollegorna såg fördelen med denna nya konstruktion och 1966 var kundunderlaget så stort att Rochus Penz GmbH Kranbau bildades.
Nu tillverkas fler än 550 kranar per år.

Även idag är företaget ett renodlat familjeföretag med stabil ekonomisk grund, som har huvudproduktionen i Fohnsdorf/Aichdorf i den sydöstra delen av Österrike. Ett systerbolag i Brasilien producerar kranar för Sydamerikanska marknanden medan fabriken i Österrike producerar främst för marknaderna i Europa och Canada men även bl.a. Sydafrika och Japan.

PENZ
Har under alla år varit specialiserade på skogskranar och är kända för sin förstaklassiga kvalitet, hållbarhet och konkurrenskraftiga vikt.
Även stationära kranar för rundvirke och  skrothantering samt specialkranar för brandkår, tunnelbyggen och båtmontage tillverkas.

Kranarna är dimensionerade för lyftkrafter från 4 till 40 tonmeter, de kan fås med svenska gripare, rotatorer, vågsystem, hytter och ventiler.
Till och med delar av stålet som används i produktionen kommer från svenska stålbruk. PENZ-kranen är därmed den mest inhemska på den svenska marknaden.

Vi har storleken för en effektiv och rationell produktion men ändå förståelsen att värna om kunden och de speciella behov denne har.